Nobel
HOTELI I RESTORANI
AMERIKANAC: Mjesto gdje se pravi gurmani uvijek vraćaju
Objava: 25.4.2017 / 10:52
Prikaza: 1545
Autor: Manager.ba
AMERIKANAC: Mjesto gdje se pravi gurmani uvijek vraćaju
0

U centru Sarajeva otvoreno je novo – staro mjesto za uživanje u gurmanskim specijalitetima. Riječ je o restoranu Amerikanac, koji je nekada bio kultno okupljalište Sarajlija i gostiju grada. Smješten u srcu Sarajeva, u Ulici Branilaca Sarajeva 5, restoran je postojao od 1934. godine do 2003. godine. No, sredinom 2016. godine restoran je otvorio svoja vrata u novom ruhu!

„Restoranu smo vratili staro ime, koje je prepoznatljivo već generacijama. Trudili smo se da naša ponuda zadovolji svakog gurmana tj. našeg gosta. Pored naših popularnih steakova bazirali smo se i na mediteransku kuhinju koja je najprepoznatljivija i najpristupačnija našem podneblju. Ponudu proširujemo i prilagođavamo godišnjim dobima i trudimo se da pripremamo jela sa svježim namirnicama ovisno o sezoni“, kazala je Amina Malagić, menadžerica restorana.
Za pripremanje jela zadužen je mladi ambiciozni tim na čelu sa glavnim kuharom Nerminom Hodžićem.

U prošloj godini, restoran Amerikanac je preuređen te je upotpunjen novim detaljima.

„Prigodno njegovom nazivu, u restoranu ćete pronaći brojne detalje i simbole inspirirane američkom kulturom. Pri uređenju su korišteni prirodni materijali, ponajviše drvo i kamen, kako bi dali toplinu i ugodan ambijent. Šarm prostoru daje i ugodna te upečatljiva rasvjeta“, kazala je Malagić.

Odvojeno od restorana nalazi se i vinski kutak koji će zadovoljiti svako nepce. Ovdje ćete moći kušati najbolja domaća i regionalna, kao i vina svjetskih etiketa.

„Minimalistički dizajniran prostor osmišljen je tako da odiše maksimalnom udobnošću sa idejom da svako može da pronađe svoj kutak za uživanje: bilo za dugačakim bar-stolom sa pogledom na otvorenu baštu, za stolom u separeu za druženja ili u vinskom kutku“, istaknula je menadžerica.

Pored ugodnog ambijenta, odlične hrane i usluge, Amerikanac je prepoznatljivi po gostoljubivosti.

Na pitanje kako zadržati stalne goste te pridobiti nove, iz Amerikanca ističu da imaju vrlo jednostavan recept:

„Jako je bitno ponudu prilagoditi zahtjevima gostiju i sve to propratiti kvalitetnom uslugom i kvalitetnom hranom i došli smo do željenog recepta. Mnogi ugostitelji prave grešku jer ne posvećuju dovoljnu pažnju stalnim gostima. Prema statistikama potrebno je utrošiti sedam puta vise energije kako bismo doveli novog gosta“, kazala je Amina Malagić.

Posjetite Restoran Amerikanac u Sarajevu i uživajte u bogatstvu okusa!

 

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS