Nobel
RS
Američka kompanija zapošljava 200 radnika u Banjoj Luci
Objava: 12.6.2017 / 11:41
Prikaza: 367
Autor: Manager.ba
Američka kompanija zapošljava 200 radnika u Banjoj Luci
0

Američka kompanija „NCR“ počela je s radom u Banjaluci, a u njoj bi, u tijeku ove i sljedeće godine, pored trenutnih 30 trebalo biti zaposleno još 170 radnika.

Kompanija pruža tehničku podršku za softverske probleme na globalnoj razini uglavnom za korisnike u Sjevernoj Americi. Kompletna podrška odvija se na engleskom jeziku, a pošto je u planu proširenje tržišta, uskoro bi trebala biti omogućena i podrška na španjolskom i francuskom jeziku.

Ministarstvo znanosti i tehnologije je u ime Vlade Srpske 5. svibnja potpisalo s kompanijom “NCR” Banjaluka Ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju programa podrške zapošljavanju u oblasti usluga koje su predmet međunarodne trgovine.

Ugovor je vrijedan dva milijuna KM, a zahvaljujući njemu će biti zaposleno ukupno 200 radnika od čega 25 posto s visokom stručnom spremom.

Zapošljavanje prvih stotinu radnika predviđeno je do kraja godine, a drugih stotinu naredne godine.

Kompaniju je posjetio ministar znanosti i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić koji je izrazio zadovoljstvo zbog investicije ove respektabilne multionacionalne kompanije. Komić je izrazio nadu da će ovo ujedno biti pozitivan signal i drugim investitorima.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS