Nobel
POSLOVNI SAVJETI
8 načina kako svaki dvadesetogodišnjak može uštedjeti novac u velikom gradu
Objava: 8.4.2017 / 08:17
Prikaza: 1135
Autor: Dijana Perić
8 načina kako svaki dvadesetogodišnjak može uštedjeti novac u velikom gradu
0

Ograničen budžet i upravljanje osobnim financijama uvijek je izazov.S druge strane, štednja nužno ne mora značiti i velike promjene u našim navikama. Rezanje troškova može početi s malim koracima koji će stvoriti velike promjene.

Osim što je važno usvojiti pametne financijske navike, postoji i par praktičnih načina koji će osigurati da i dalje uživate u aktivnostima zbog kojih volite grad, ali će vam s druge strane pomoći da uštedite i nešto novca.

#Kava za ponijeti
Gledajte to ovako: razmislite koliko dnevno izdvajate za onu još jednu šalicu kave. Jeste? Pomnožite to s 365 dana u godinu. Iznenađeni koju ste cifru dobili? Jasnije vam je zašto je ova stavka navedena kao jedna od onih stvari pomoću kojih možete dosta uštedjeti?


#Neiskorištene članarine
Budite realni i otkažite mjesečne preplate za magazine koje ne čitate više ili teretanu u koju, unatoč željama, ne idete par puta tjedno.

#Dostave na kućnu adresu
Dostave su super pomagalo u danima kad imate previše obveza. No, to ne može biti scenarij svaki dan. Večera koju pripremite doma, ne samo da će biti napravljena od svježih namirnica koje ste sami birali, nego je uz to i ukusnija, te gledajući s financijske strane znatno jeftinija.

#Brza moda
Pametno kupujte odjeću. Nemojte kupovati još jedan model kupaćeg kostima, majice s printom ili cipele jer su na sniženju. S druge strane, ne morate imati sve brandirane proizvode u kuhinji, kupaonici i sl.

#Taxi
Organizirajte bolje vaše vrijeme i planirajte svoj prijevoz. Nekada pješice, nekada pristupačnijim kanalima prijevoza poput gradskog busa.

#Briga o zdravlju
Ovo je jedna od komponenti na kojoj nipošto ne biste trebali štedjeti. Brinite se o tome da redovito posjećujete zubara i liječnika. Inače ćete nakon par mjeseci nebrige plaćati skupe zdravstvene troškove i lijekove.

#Skupi kokteli
Postoje puno pristupačnije i zdravije opcije koje možete birati u vašem omiljenom koktel baru. Ne dajte da vas upečatljiva boja koktela potakne na njegovu konzumaciju.

#Računi za telefon
Pametno izaberite mobilnu tarifu koju ćete koristiti i nemojte izdvajati velike svote novca zbog dugih privatnih poziva i SMS-ova.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS