Nobel
POSLOVNI SAVJETI
7 stvari koje bi svaki poduzetnik trebao napraviti do sedam sati
Objava: 18.4.2017 / 08:23
Prikaza: 427
Autor: Dijana Perić
7 stvari koje bi svaki poduzetnik trebao napraviti do sedam sati
0

Razvijanje jutarnje rutine i navika koje će pridonijeti vašem zdravlju, kreativnosti kao i pomoći u svim avanturama koje će se naći na vašem putu kroz taj dan, ključno je za uspješan početak radnog dana. Pronađite svoju idealnu jutarnju rutinu i napravite prvi korak k razvitku vaše profesionalnosti.
Ovim sedam koraka bi vam sigurno moglo pomoći u tome. 

#Ustajanje rano ujutro
Osnivač Virgin Group, Richard Branson često je komentirao da mu je kroz 50 godina djelovanja u poslu uvelike pomogla navika ranog ustajanja. Ne samo da zadrži pozitivan pogled na svijet, nego i da ostane fit, ali i da osjeća da može napraviti sve što treba u tom danu, ali i u životu. Kada se ustajete rano ujutro, imate vremena pogledati vijesti, vježbati, te spriječiti mogućnost osjećaja dezorijentiranosti jer ste ustali prekasno i niste stigli doručkovati. Spavanje pozitivno utječe na vaše zdravlje, pamćenje, učenje, produktivnost, ali i raspoloženje, zato pazite da idete ranije u krevet.

#Nemojte gledati notifikacije na telefonu
Pazite da vaš telefon tijekom sna nije blizu vas, jer ne želite da svjetlost od mobitela i notifikacija utječe na vaš san. Također, jutro ne biste trebali započeti pregledavanjem emailova. Ne želite da ljuti email vašeg klijenta bude prva stvar koju ćete vidjeti ujutro.

#Vježbajte
Razlozi: vježbanjem smanjujete stres, ono vas čini sretnijima, povećava vašu energiju, bolje spavate, jača vaš imunitet i na kraju, pomaže vam razviti fokusiranost.

#Zdrav doručak
Prehrambene navike također su jako važne za ugodan i produktivan početak dana. Jutro započnite sa čašom vode, zatim sačekajte 15 minuta, a nakon toga, unesite doručak bogat vitaminima.

#Jačajte svoj duh
Kada je vani oblačno, a vi niste legli na vrijeme, vrlo se teško ustati iz kreveta. U tim trenutcima, oslonite se na inspirativnu knjigu ili izjavu, te uživajte u svojevrsnoj terapiji.

#Postavite ciljeve i prioritete
Svake nedjelje, postavite si ciljeve za naredni tjedan. A onda, svaki dan rješavajte zadatak po zadatak i pazite da uvijek rješavate prvo one teže.

#Bacite se na posao
Nakon što ste odradili cijelu jutarnju rutinu, sada je vrijeme da se bacite na posao i krenete u rješavanje vaše to do liste. Sretno!

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS