Nobel
POSLOVNI SAVJETI
6 super trikova kako današnji dan učiniti najproduktivnijim do sada!
Objava: 22.8.2017 / 10:00
Prikaza: 109
Autor: Dijana Perić
6 super trikova kako današnji dan učiniti najproduktivnijim do sada!
0

Ključ uspjeha na radnom mjestu upravo se krije u vašoj pametnoj organizaciji vremena, odnosno vještini upravljanja vremenom i datim resursima. Obzirom da je vaše vrijeme ograničeno, itekako je važno da većinu vremena radite fokusirani na zadatke i produktivno.
Cijela misija postaje itekako izazovna uz brojne chatove, emailove koji stižu, pozive i Skype sastanke. Kako biste se odmaknuli od razmišljanja da ćete ovaj tjedan morati raditi 24h kako biste završili sve obveze, izdvojili smo par korisnih savjeta kako dan početi i završiti na najbolji mogući način.

#Jutro započnite zdravom užinom
Jer nimalo nije zabavno odgovarati na jako važan i iznimno dug email dok vam želudac kruli.
Uvijek jutro započnite s hranjivim i zdravim namirnicama koje će vam pomoći da od jutra imate dovoljno energiju za borbu protiv email upita, prezentacija i poziva.

#Napravite to do listu svako jutro
To će vam pomoći da posložite misli i odredite prioritete za dan. No, važno je da napišete i realističnu i izvedivu listu, dakle nemojte sebi davati prevelike izazove prevelikim brojem obveza.

#Pozabavite se jednom po jednom obvezom
Na taj način ćete maksimalno povećati produktivnost i svakoj se obvezi posvetiti potpuno. Time ne ostavljate mjesta pogreškama i ponovno prepravkama. No, pazite da si svaku obvezu zadate i vrijeme rada – jer ne želite cijeli dan provesti radeći jednu stvar, koju ste mogli završiti za sat vremena.

#Organizirajte radni stol
Tako ćete dobiti radni prostor u kojem vam ništa neće odvlačiti pozornost, što će vam pomoći da ostanete produktivni. Čak i u ponedjeljak ujutro.

#Odlučite kada je vrijeme za provjeravanje emaila
Najgora stvar koju možete napraviti jeste konstantno otvaranje emaila i njegovo provjeravanje. Time gubite fokus sa obveze na kojoj trenutno radite i još važnije, gubite energiju na upite koji su mogli sačekati i kraj dana. Pokušajte odrediti dio dana kada otvarate email i odgovarate na upite. Van tog okvira – ne. I nema varanja.

#Ustanite se od stola kad vidite da gubite fokus
Ustanite i prošećite svakih sat vremena. Natočite si čašu vode, malo protegnite noge i uzmite grickalicu. Više kraćih pauza tijekom dana omogućit će vam više nego jedna velika pauza tijekom dana. Naime, ovakav način odmora od obveza pomaže da lakše i brže vratite koncetraciju.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS