Nobel
POSLOVNI SAVJETI
6 super navika iz srednje škole koje i dalje možete prakticirati na radnom mjestu
Objava: 29.8.2017 / 10:40
Prikaza: 207
Autor: Dijana Perić
6 super navika iz srednje škole koje i dalje možete prakticirati na radnom mjestu
0

S približavanjem prvih dana škole, redovito smo osjećali uzbuđenje zbog novih lekcija koje ćemo naučiti, novih početaka, druženja, kupovine novih bilježnica i kemijskih olovki, ali i radi domaće zadaće koja priznajemo, nije baš uvijek bila najzabavnija na svijetu.

No, upravo nas je domaća zadaća motivirala da naučimo više o formulama, književnosti ili povijesti, a jedna nova simpa bilježnica ili upoznavanja novog kruga ljudi imali su značajne benefite za naše rezultate. Zbog toga smo čari srednjoškolskih dana odlučili prebaciti i na naše radno mjesto.

Kako? Kroz ovih šest savjeta.

#Proširite vašu mrežu poznanika
Tijekom školovanja, stalno širimo naš krug poznanika, zbog čega stalno dolazimo u kontakt sa svježim razmišljanjima, komentarima, idejama. Imati širu mrežu poznanika odlično je i za vaš posao, jer upravo kroz nova poznanstva možete si otvoriti prozor za nove prilike, projekte koje zajedno možete realizirati.

#Redovito vodite evidenciju vaših ciljeva
Zahvaljujući vremenskim okvirima za učenje i pokazivanje našeg znanja u školi, uvijek smo znali izmjeriti dokle smo stigli sa ostvarenjem naših ciljeva. Tu naviku biste trebali primijeniti i na radnom mjestu i odlučiti koje ciljeve želite ostvariti do kraja dana ili do kraja mjeseca. I budite detaljni. Vaši ciljevi trebaju biti određeni, mjerljivi, relevantni, ostvarivi i vezani za vremenski period.

#Naučite kako da napravite granicu između poslovnih i privatnih obveza
Nakon izlaska iz škole, redovito bismo zaboravili na sve u vezi nje i posvetili se drugim obvezama. Naravno, domaća zadaća nas i dalje čeka, no, znamo prije toga napuniti baterije, odmoriti se i spremiti za nove avanture. Tako biste trebali i s poslom. Naučite odvojiti se od poslovnih obveza, bez obzira što vas mobitel upozorava da vam je stigao email.

#Zadajte si domaću zadaću
Budite učitelj i učenik istovremeno. Zapišite si par zadataka – većih i manjih, koje trebate naučiti i ispuniti do kraja semestra. I da, naravno, vi birate koliko traje taj semestar.

#Osvježite svoju kolekciju olovki i bilježnica
To znači – vrijeme je da si nabavite rokovnik i kemijsku olovku, aktovku i držač vizit karti, za sjajan dojam na poslovnom sastanku i vašu lakšu organizaciju.

#Spremite si ručak i ponesite na posao
Jer i dalje je itekako važno da jedete zdravo. To će biti sjajna usluga i vašim financijama.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS