Nobel
POSLOVNI SAVJETI
6 stvari koje možete napraviti nedjeljom za produktivniji ponedjeljak
Objava: 5.8.2017 / 08:00
Prikaza: 167
Autor: Dijana Perić
6 stvari koje možete napraviti nedjeljom za produktivniji ponedjeljak
0


Ukoliko ste jedna od onih osoba koje na sam spomen ponedjeljka požele zakolutati očima zbog osjećaja nelagode i zabrinutosti koja se u vama javlja kad se nakon odmornog vikenda vratite za radni stol, onda je ovaj članak idealan za vas. Kako biste radni tjedan počeli smireni i na kraju dana bili zadovoljni uspjesima koje ste ostvarili, poslužite se ovim jednostavnim vodičom koji će vam nedjeljom oduzeti tek deset minuta.

#Pregledajte vaš kalendar
Nema ništa gore nego kad u ponedjeljak ujutro shvatite da vas danas zaredom čeka pet sastanaka za koji niste spremni ili kad u potpunosti zaboravite na dogovor za ručak s prijateljima.
Radije u nedjelju provjerite cijeli svoj raspored za naredni tjedan. Putujete li? Trebate li neku od obveza otkazati ili ju prilagoditi? Što još trebate dodati na to-do listu? Osim toga, nemojte zaboraviti na dnevni raspored dodati i zabavne stvari – večeru sa obitelji, odlazak na selo ili sat u teretani.

#Osmislite tjedni meni
Ok, ne mislimo da se u nedjelju trebate pretvoriti u Jamie Olivera, no, ne biste trebali nakon napornog radnog dana, u osam sati navečer misliti se što da ručate. Ili u jeku prometne gužve u povratku s posla tražiti trgovinu u kojoj možete kupiti mlijeko. Jednostavno osmislite i kupite namirnice za vaš tjedni meni. To će vam uvelike olakšati pripremu jela i pomoći da jedete zdravije. Ukoliko vam to obveze dozvoljavaju, pripremite i zamrznite par jela za naredni tjedan.

#Počistite vaš životni prostor
Izbacite smeće, ispeglajte odjeću. Uradite osnovne kućanske poslove. Ne želite da vas košara rublja gleda od ponedjeljka do petka.

#Osmislite radni plan za ponedjeljak
Nedjeljom ćete puno smireniji i produktivnije osmisliti to do listu za ponedjeljak. Ona će vam odgovoriti na najčešće pitanje – odakle početi? Email, poruke, prezentacija ili projekti?

#Idite ranije na spavanje
Ne želite da je vaša produktivnost ponedjeljkom na niskoj razini zato što se niste dovoljno naspavali. Ostavite telefone, ugasite svjetlost i počastite vaše tijelo dozom sna koje zaslužuje. Vratiti će vam učinjeno već ujutro, obećavamo.

#Odmorite se
Pokušajte sve obveze koje imate za vikend završiti u subotu, tako da se u nedjelju možete posvetiti samo bitnim stvarima – vama i vašim najbližima. Odmorite se daleko od notifikacija na telefonu i uživajte u kvalitetnom vremenu koje ste izdvojili za sebe.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS