Nobel
POSLOVNI SAVJETI
6 stvari koje biste uvijek trebali napraviti prije važnog intervjua
Objava: 26.8.2017 / 08:53
Prikaza: 268
Autor: Dijana Perić
6 stvari koje biste uvijek trebali napraviti prije važnog intervjua
0

I iako je za mnoge priprema za intervju sama po sebi stresna, uvijek imajte na umu da ste već dobili sjajne bodove za vašu aplikaciju i životopis. Sada trebate kroz priliku koja vam je dana pokazati vaše vještine, a uz ovih šest savjeta, vjerujemo da ćete ostaviti sjajan prvi dojam.

I ako nakon ovih savjeta još uvijek niste sto posto samopouzdani – vježbajte večer prije pred ogledalom vaše predstavljanje, naučite kako umiriti ruke dok pričate i izbacite nepotrebne priloge poput am, hm iz govora.

#Osmislite vašu kombinaciju
Ne želite da vaš prvi dojam pokvari košulja umrljana od pudera, neispeglana košulja ili hlače koje su toliko uske da čak i vama stvaraju osjećaj nervoze. Pazite i na boje koje birate za vaš intervju, te ovisno o kompaniji koju posjećujete, odlučite koliko kreativni, odnosno klasični trebate biti sa odabirom odjeće i nijansi odjeće koju ćete nositi. Ispeglana, čista, savršenog broja – ovo je osnovno pravilo za odijevanje te iznimke ne biste trebali raditi.

#Zdrava večera i lagani doručak
Ne želite ujutro biti pospani radi teške večeri ili tijekom intervjua slušati vaš želudac kako kruli. Ako želite biti raspoloženi, osjećati se živo i fokusirano, birajte zdrave namirnice koje će vas učiniti sitima i zadržati vaš fokus na važnim stvarima.

#Pripremite sve važne informacije i papire
Isprintajte vaš životopis i pripremite vaše poslovne kartice. Istražite osnovne informacije o kompaniji u koju idete na intervju i saznajte na kojim projektima trenutno rade. Čak pokušajte na forumima ili od kolega saznati koji tip pitanja postavljaju na intervjuu, kako biste pripremili odgovore. Nasmijte se i budite samopouzdani. A u aktovku svakako spremite i beauty sitnice, sat i vodu – u slučaju nepredviđenih gužvi.

#Opustite se
Kroz tjelovježbu, druženje, filmove, YouTube video zapise. Pokušajte opustiti organizam i misli skrenuti prema hobijima i stvarima koji će vas opustiti, riješiti stresa i nasmijati.

#Naspavajte se
A kada biste trebali u krevet? Onoliko rano koliko vam treba da ujutro, kad ste navili alarm, osjećate se poletno, naspavano i odmorno.

Sretno!

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS