Nobel
POSLOVNI SAVJETI
6 sjajnih poslovnih knjiga koje možete pročitati u jednom danu
Objava: 25.4.2016 / 07:32
Prikaza: 1972
Autor: Dijana Perić
6 sjajnih poslovnih knjiga koje možete pročitati u jednom danu
0

Gotovo svaki uspješan manager današnjice kao tajnu svog uspjeha navodi konstantno učenje i ulaganje u sebe. Knjige su odličan način da kroz komentare, usporedbe, činjenice i statistike drugih stručnjaka naučite više o onim poslovnim izazovima s kojima se i vi trebate uskoro suočiti. S druge strane, neiscrpan su izvor inspiracije i motivator na promjene i odvažnost.
Upravo zbog toga smo izdvojili šest sjajnih naslova koji će vam ukrastiti jedno slobodno poslijepodne. 

# 'Who Moved My Cheese?' by Spencer Johnson
Knjiga koja je i danas popularan odabir za sve one koji žele naučiti kako se prestati brinuti oko promjena. Od njenog predstavljanja na tržištu 1998.godine do danas, njegove savjete ispričane kroz život dva miša koja žive u labirintu i kojima se stalno mijenja položaj sira u istome, mnogi smatraju bezvremenskima.

#'As a Man Thinketh' by James Allen
Kratka, jednostavna, a opet itekako poučna, kroz ovu knjigu James objašnjava da je vaš život u potpunosti u vašim rukama, a ne u rukama sudbine, sreće ili vanjskih okolnosti. Da bi bili uspješni, prvo morate imati tu sliku o vama u vašoj glavi.

 

#'How to Lie with Statistics' by Darrell Huff
Naslov koji preporučuje i Bill Gates, priča o tome kako statistike ponekad ne moraju biti u potpunosti točne i vrijediti za svakoga i svaku situaciju, ali i uči vas kako više sumnjati i razmišljati o onome što čitate.

#'The Greatest Salesman in the World' by Og Mandino
Iako je napisana 1968.godine, kroz priču dječaka Hafida, koji čuva deve u Jeruzalemu, otkriva brojne savjete i praktične primjere o prodaji i kako biti uspješan prodavač. U knjizu, Hafid od svog gospodara, bogatog trgovca dobiva 10 svitaka ispunjenih mudrim savjetima o uspjehu u trgovini.
 

#'The One Minute Manager' by Kenneth Blanchard and Spencer Johnson
Knjiga koja sjajno objašnjava kako postići što bolji odnos između zaposlenika i šefova, te kako ostvariti što konkretniju komunikaciju na toj relaciji.

 

#'The Investment Answer' by Daniel C. Goldie and Gordon S. Murray
Knjiga se fokusira na pet važnih odluka koje treba donijeti svaki investitor kao što su kako rasporediti dionici, kada kupiti ili prodati imovinu, da li ulagati sam ili s profesionalcima ...napisanih kroz pero poznatih financijskih stručnjaka i Wall Street veterana.

 

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS