Nobel
POSLOVNI SAVJETI
6 kvalitetnih osobina koje ima svaki sjajan menadžer
Objava: 29.7.2017 / 10:50
Prikaza: 204
Autor: Dijana Perić
6 kvalitetnih osobina koje ima svaki sjajan menadžer
0

Komunikacija između menadžera i njegovog tima, kontinuirani rad na komunikacijskim vještinama, briga o poslovnim ciljevima, motivima i interesima tima te stručnost su samo neke od stvari koje su iznimno važne u odnosu menadžer – tim.
Zbog toga smo u nastavku pobrojali još 6 stvari koje bi trebao imati svaki dobar menadžer – za rezultate kojima će cijela kompanija biti zadovoljna.

#Prepoznaje uspjehe svog tima
Svaki uspjeh vašeg tima biste trebali nagraditi. I biti u tome kreativni. Pokažite im da uistinu cijenite njihovo zalaganje tako što ćete smisliti unikatan i jednostavan način da im iskažete čestitke i zahvalnost za trud i uspjeh. To će im pomoći da se osjećaju posebno i cijenjeno.

#Imaju sjajne komunikacijske vještine
Priča o visini plaće, problemima u timu, rokovima...može biti jako stresna. Zato je važno da dobar menadžer ima razvijenu emocionalnu inteligenciju i komunikacijske vještine koje će mu pomoći da u svakoj situaciji prepozna problem i otvoreno radi na njegovom rješavanju.

#Educiraju svoj tim
Kroz timske zadatke, sastanke, brainstorming. Zajedno rastu, uče i motiviraju jedni druge.

#Nisu željni pozornosti
Dakle, ne govore o uspjehu tima kao o izričito svom uspjehu, nego ističe važnost svog tima i njihov doprinos u ispunjenju zadatka.

#Surađuju s osobama koje znaju više od njih
Stručnost je na radnom mjestu jako važna i treba ju gledati dvosmjerno. Osim što menadžer mora imati znanje u polju u kojem radi, treba imati i voditeljske vještine koje će pomoći oko organizacije posla, upravljanja procesima i resursima..., što će mu i naposljetku pomoći da dobije poštovanje tima. Upravo kroz suradnju s drugim stručnjacima dobiva priliku za osobni razvoj i bolje razumijevanje kako upravljati pojedinim procesima.

#Pozitivni su
Negativne misli nikada ne vode nikamo. Umjesto loših emocija i atmosfere na radnom mjestu, on je motivator, čak i u trenutcima kada se stvari ne čine tako ružičaste.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS