Nobel
POSLOVNI SAVJETI
5 stvari koje trebate napraviti kako biste ostali produktivni i sretni na radnom mjestu
Objava: 19.8.2017 / 08:49
Prikaza: 496
Autor: Dijana Perić
5 stvari koje trebate napraviti kako biste ostali produktivni i sretni na radnom mjestu
0

Uz itekako ubrzanu svakodnevnicu i svakodnevno nošenje sa sve većim brojem obveza (kako na privatnom, tako i na poslovnom planu), jasno je da s vremena na vrijeme zaboravimo uživati u prednostima posla i izgubimo fokus i produktivnost.

No, kako biste pomaknuli svoje barijere i napravili iz tjedna u tjedan sjajne rezultate i pri tome se odlično zabavili, potrebno je napraviti tek par malih izmjena u vašoj svakodnevnici.

#Uvijek odredite što želite – postavite ciljeve!
Teško je imati ispunjen dan ako ni sami niste sigurni što želite.
Zato si svako jutro postavite tri glavna cilja koja trebate ispuniti taj dan, a koji su povezani s vašim dugoročnim ciljevima. Oni će vam pomoći da kroz dan ostanete na pravom putu, kada je u pitanju prioritiziranje i ispunjenje obveza, a uživat ćete u križanju jedne po jedne obveze s liste. Štoviše, to će vam dati odličnu inspiraciju za sutrašnji dan.

#Uvijek dan počnite radeći nešto što volite
I završite. Bez obzira koliko ispunjen raspored bio. Jutarnji trening, šalica tople čokolade ili slušanje podcast kanala – vi birajte.

#Uvijek držite fokus na obvezama
Dakle, nema pomicanja alarma ujutro tri puta. Besciljnog lutanja društvenim mrežama tijekom radnog vremena. U trenutcima nedostajanja koncentracije, radije ustanite od radnog stola, prošećite deset minuta i onda uživajte u benefitima malene pauze.

#Timski rad
Pronađite osobu s kojom ćete uvijek imati odnos u kojem ćete jedno drugo poticati i motivirati, opominjati ukoliko radite greške i zajedno rasti. Kroz timski rad, obavljanje poslova je znatno lakše, a i osjećat ćete se bolje ukoliko kraj sebe imate osobu koja vam pomaže ostvariti zajednički cilj. Nemojte se nikada plašiti pitati za pomoć ili mentoring.

#Organizirajte se
Organizacija je preduvjet za uspješan poslovni dan. Držite stol čistim i urednim, obveze jasno definirane i važne obveze i rokove zabilježene, a sve spise i važne dokumente dostupnim i uredno složenim. Ne treba vam da jutro počnete nezadovoljni jer su vas jutros dočekali hrpa papira na stolu i omot od čokoladica.

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS