Nobel
SFERA
4. naučno-stručna konferencija u Mostaru ''Tehnologija i ugradnja otvora''
Objava: 25.9.2017 / 11:21
Prikaza: 1228
Autor: Manager.ba
4. naučno-stručna konferencija u Mostaru ''Tehnologija i ugradnja otvora''
0

''Tehnologija i ugradnja otvora'' naziv je četvrte dvodnevne konferencije u organizaciji kompanije Sfera iz Mostara koja će se održati 25. i 26. listopada tekuće godine u Mostaru.

Konferencija će se baviti osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Preispitivat će se naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje. Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije suvremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije.

Konferencija se organizira u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, te Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Asocijacije arhitekata u BiH, te Vanjskotrgovinske komore BiH.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal.

Sponzori konferencije su: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o.

Partneri i izlagači konferencije su: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN.

U proteklom periodu održane su tri konferencije, a osim predavanja, interaktivnih dijaloga, te predstavljanja učesnika i zbornika radova, konferencija također bude i izložbenog karaktera sponzora i partnera. Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovih arhitektonskih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

Više o konferenciji i programu međunarodne naučno-stručne konferencije Sfera 2017: ''Tehnologija i ugradnja otvora'', možete pronaći na slijedećem linku:
http://sfera2017.sfera.ba/

Sva prava pridržana © 2017 Manager.ba
Dizajn i programiranje: 4ANTS