UMJESTO DOSADAŠNJE RUTE KROZ EUROPU
Milšped grupa uspostavila izravnu željezničku liniju između Srbije i Kine
Manager Regija 17 travnja, 2024

 

Millšped Grupa, vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, objavila je da je potpisala ugovor o suradnji s kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je u nazočnosti visokih dužnosnika kineske pokrajine Hebei obilježen dolazak prvog teretnog vlaka direktno iz Kine u Srbiju.
Ovom suradnjom uspostavljena je izravna linija željezničkog prometa između Hebeija i Srbije, umjesto dosadašnje rute kroz Europu.

"Intermodalni transport i željeznica igraju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog svoje ekonomske učinkovitosti, već i zbog smanjenja utjecaja na okoliš. Ovim inovativnim pristupom nastavljamo postavljati standarde u logističkoj industriji, omogućujući brže, više pouzdan i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije“, rekao je generalni direktor Milšped grupe Nebojša Krivokuća.

U okviru svoje tvrtke članice M BOX terminala, Milšped grupa je prošle godine pokrenula novu intermodalnu vezu u Srbiji, Niš - Wells - Niš, koja klijentima omogućava transport i pristup robi na tržišta zapadne i srednje Europe.

 

seebiz.eu / Manager.ba

Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji